Vitaliteitsscan

Werkgevers zijn er bij gebaat dat hun medewerkers gezond leven. Dat levert een lager ziekteverzuim op en verhoogt de productiviteit.

Hoe staat het met de gezondheid van uw werknemers in Coronatijd? Wat zijn de gevolgen van de nieuwe leefregels voor het lichamelijke en geestelijke welbevinden van uw team? Juist nu is het van groot belang om aandacht te besteden aan de belangrijkste leefstijlthema’s, ook wel aangeduid met BRAVO (Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding, Ontspanning). Met name vanuit preventieoogpunt is leefstijlcoaching een belangrijk instrument om duurzame inzetbaarheid van werknemers te bevorderen.

Bij de vitaliteitsscan wordt met een digitale leefstijlanalyse in kaart gebracht hoe uw medewerkers omgaan met leefstijlfactoren.

De vitaliteitsscan bestaat uit:

  • Een online vragenlijst: deze bestaat uit een aantal vragen op het gebied van leefstijlfactoren;
  • Een lichaamsanalyse: hierbij worden bloeddruk, gewicht, lengte, vetpercentage en tailleomvang gemeten en wordt de BMI berekend;
  • Een persoonlijk gesprek: iedere werknemer krijgt praktische tips en adviezen.

U ontvangt een uitgebreide rapportage van de bevindingen. Omdat ik gebruik maak van diverse wetenschappelijke instrumenten zoals het spinnenweb van iPositive Health, zijn de resultaten meetbaar. De rapportage bevat conclusies, aanbevelingen en mogelijke verbeterdoelen. U krijgt hiermee een instrument in handen waarmee u gericht actie kunt ondernemen om verzuim te verkomen en kosten te besparen.

Daarbij krijgen ook uw medewerkers een goed beeld van hun gezondheid en verbetermogelijkheden. Indien gewenst kan naar aanleiding van de vitaliteitsscan worden gekozen voor individuele leefstijlcoaching van (een deel van) uw werknemers of teamcoaching. Ook is het mogelijk een workshop met een passend thema voor u te verzorgen, zoals een kookworkshop, een yogaclinic of een leefstijlgerichte teambuildingsactiviteit.

Desgewenst kan de vitaliteitsscan op een later tijdstip nogmaals worden afgenomen, zodat u een helder beeld krijgt van de verbetering van de gezondheid van uw werknemers. 

De kosten van de vitaliteitsscan zijn afhankelijk van het aantal werknemers en uw specifieke wensen. Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking en een maatwerkvoorstel met tarief.

Vrijblijvend kennismaken?

Nieuwsgierig geworden naar wat ik voor u kan betekenen? U kunt contact met mij opnemen via 06-24702369 of mailen naar info@josefienbouwmeister.nl. Het is ook mogelijk om onderstaand contactformulier in te vullen, dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op.

Josefien Bouwmeister
KvK nummer: 80068553
BTW: NL003394248B51
AGB codes: 90109128 en 90068134​
Kabiz: 18105465684
VvAA: 268251

Fysio Lingewaard (Laco)
Van Nispenlaan 2
6681 CZ Bemmel

Aangesloten bij: