Gezonde werknemers

Gezonde werknemers vormen de basis voor ieder bedrijf. Werknemers die goed in hun vel zitten en zich mentaal en fysiek fit voelen verzuimen minder vaak en minder lang. Het meeste verzuim vindt niet tijdens ziekte, maar juist onder werktijd plaats. Als je niet lekker in je vel zit ben je minder productief, minder flexibel, minder geconcentreerd en minder energiek. Dit is een vorm van verborgen verzuim die helaas veel voorkomt.

Nu, in Coronatijd, is het belang van leefstijl actueler dan ooit. Dit is het moment om werknemers te ondersteunen en ervoor te zorgen dat ze gezond blijven. Maar hoe doe je dat in een veranderende tijd van thuiswerken en videoconferenties? Hoe hou je als werknemer je werk en thuis gescheiden? En wat betekent het als je amper nog face-to-face contact hebt met collega’s? Hoe bereik je ze en hou je ze gemotiveerd?

Als gecertificeerd leefstijlcoach en voedingsdeskundige kan ik u helpen bij uw preventief verzuimbeleid. Samen met werkgever en werknemer wordt besproken welke veranderingen op gebied van leefstijl en vitaliteit wenselijk zijn, zodat een maatwerktraject vormgegeven kan worden. Zowel individuele coaching (link) als teamcoaching (link) behoren tot de mogelijkheden. Uitgangspunt is meestal een vitaliteitsscan (link).

De coaching kan zowel online als op locatie bij uw werknemer of in mijn praktijk plaatsvinden, uiteraard met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM. Korte lijntjes met werkgever en werknemer en tussentijdse terugkoppeling zijn belangrijk om betrokkenheid, verantwoordelijkheid en daarmee duurzame verandering te borgen.

Gebleken is, dat werknemers een leefstijlprogramma zeer op prijs stellen en ervaren als een blijk van goed werkgeverschap. Mensen vinden het fijn om bezig te zijn met hun eigen gezondheid en het verbeteren van de kwaliteit van hun leven. Investeren in leefstijlcoaching en duurzame inzetbaarheid is investeren in een duurzame, productieve en gezonde toekomst. Er bestaan bij (zorg)verzekeraars budgetten en regelingen die ingezet kunnen worden voor leefstijl- en vitaliteitstrajecten. U kunt bij uw verzekeraar informeren welke regelingen voor uw bedrijf gelden.

Gunt u uw werknemers een steuntje in de rug bij het verkrijgen en behouden van een gezonde leefstijl? Waar u ook zelf de vruchten van plukt? Neem dan contact met mij op om uw wensen door te spreken.

Vrijblijvend kennismaken?

Nieuwsgierig geworden naar wat ik voor u kan betekenen? U kunt contact met mij opnemen via 06-24702369 of mailen naar info@josefienbouwmeister.nl. Het is ook mogelijk om onderstaand contactformulier in te vullen, dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op.

Josefien Bouwmeister
KvK nummer: 80068553
BTW: NL003394248B51
AGB codes: 90109128 en 90068134​
Kabiz: 18105465684
VvAA: 268251

Fysio Lingewaard (Laco)
Van Nispenlaan 2
6681 CZ Bemmel

Aangesloten bij: